E-twinning projesi : ''Elden Ele Okuldan Eve Zeka Oyunları Projesi/Mind Games From Hand to Hand From School to Home''

21.02.2022 3392

Okulumuz Anasınıfı –C- Şubesi öğretmeni Keriman YANIK SAZAK'ın da ortakları arasında bulunduğu Elden Ele Okuldan Eve Zeka Oyunları Projesi/Mind Games From Hand to Hand From School to Home Project  başladı...

Proje, 2 Almanya 10 Türk ortakla yürütülmektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında devam projesi olarak üçüncü yılı gerçekleştirecek projede; 4-11 yaş grubunda, zeka oyunları aracılığıyla; problem çözme, strateji kurma, öngörme, olasılık tahmini, işbirlikçi çalışma gibi birçok 21. yy becerisi kazandırmak hedeflenmektedir. Çalışma süreci boyunca, oyunlar sınıflarda oynatılacak ve öğretilecektir. Ardından evlere gönderilip ailelerin de bu sürece dahil olmaları sağlanacaktır. İstanbul'dan Ayşen Tüfekçi ve Almanya'dan Seçil Yakut'un kuruculuğunu yaptığı, Türkiye'nin farklı illerinde 10 öğretmenin de ortak olduğu proje 7 ay sürecek olup Nisan ayında sonlandırılacaktır.